Omgeving overzicht

Fietsen

Rondje Reimerswaal

Vanuit de camping zijn er vele mooie fietsroutes. Het rondje Reimerswaal (40 km) kunt u bijvoorbeeld starten vanaf onze camping. Rietkragen wuiven langs glooiende oevers in de wind, terwijl karakteristieke boerderijen het open landschap onderbreken. In dit moerasachtige, landelijke poldergebied liggen de akkers en boomgaarden klaar om verkend te worden. De landbouw, de fruitteelt en de visserij zijn zichtbaar nog altijd belangrijke inkomstenbronnen voor de bewoners van Zuid-Beveland, ondanks dat de Deltawerken Midden-Zeeland voor de rest van Nederland beter ontsloten. Meer informatie

Natuurreservaat "Yerseke Moer"

Op korte afstand van onze camoing ligt een prachtig natuurgebied waar u verrast zult zijn van het adembenemende landschap en populair vogel broed gebied.

Fiks themaroute

Een zeer populaire fietsroute is de FIKS Themaroute: Zilte route langs mosselen en oesters. Met deze fietsroute van 51,4 km kom je veel te weten over de mossel- en oestercultuur in en rondom Yerseke. De route leidt u langs Goes, Kloetinge, 's-Gravenpolder, Hansweert, Kruiningen, Yerseke, Wemeldinge en Kattendijke. 

Oesters worden in Yerseke bijna het hele jaar door verhandeld. De voorraad ligt opgeslagen in de pittoreske oesterputten. Deze dateren van rond 1870 en behoren tot het Zeeuwse cultureel erfgoed. Je fietst grotendeels langs het grootste Nationaal Park van Nederland: de Oosterschelde. Deze voormalige zeearm herbergt een schat aan planten en dieren die vrijwel nergens anders voorkomen. Ook de omliggende schorren en slikken, dijken en inlagen hebben een beschermende functie.

Tijdens de fietsroute doe je ook het groene hart van Zuid-Beveland aan: Kapelle, ook wel “De Bloesem van Zeeland” genaamd.

Deze route is € 2,00 en kunt u via de site van VVV-Zeeland bestellen. Meer informatie

Fietsknooppunten

Zeeland heeft een uitgebreid fietsknooppunten netwerk waarmee je eenvoudig je eigen fietsroute kunt uitzetten. Meer informatie

Logo Recron Zoover logo