Omgeving overzicht

Yerseke

 

Proef de liefde voor de zee in Yerseke

Yerseke is een prachtig dorp waar je het leven van de visserij proeft en beleeft. Het is het enige authentieke dorp waar het centrum ligt van alles wat met zeebanket te maken heeft. Hier is de oorsprong. De beleving van de zee, het zien van het productieproces en het daadwerkelijk proeven van al het moois uit de zee, maakt Yerseke tot een unieke beleving.

Grootste mosselveiling van Europa

Het mooie vissersdorp Yerseke is bekend om de mossel- en oestercultuur, de grootste mosselveiling van Europa ligt recht tegenover de camping. Wij bevelen zeker aan om een bezoek te brengen aan één van deze bedrijven. Bezoek ook één van de vele aardappel-, groente- en fruittelers in de directe omgeving, u kunt bij hen terecht voor verse Zeeuwse producten. Ook wordt vlees, kaas en bloemen rechtstreeks verkocht bij de boer, vers en goedkoop!

Bezoek het gezellige centrum

Het voorzieningsniveau van Yerseke is hoog. In het gezellige centrum zijn vele restaurants. De levendige vissershaven en de gezellige jachthaven tegenover de camping biedt volop vertier voor jong en oud. Maar een dagje shoppen in Yerseke is ook zeker een aanrader, de vele winkels en boetiekjes bieden voor elk wat wils.

Mosselfeesten Yerseke: jaarlijks de 3e zaterdag in augustus

Een jaarlijks terugkerend evenement zijn de Mosselfeesten in Yerseke, altijd op de derde zaterdag in augustus. Op deze dag kunt u natuurlijk heerlijk mosselen eten, meevaren op de Oosterschelde, er is een zeer grote braderie, een kermis (tegenover de camping) en de dag wordt afgesloten met vuurwerk. 

Wandelen en fietsen

Je krijgt het gevoel één te zijn met de natuur tijdens een wandeling door de Yerseke Moer of langs de drie havens. Niet alleen voor wandelaars is Yerseke aantrekkelijk, maar voor fietsers heeft Yerseke ook meerdere mooie fietsroutes. Vind je het leuk om meer te weten te komen over Yerseke? Ga dan mee met één van de rondleidingen via VVV Yerseke.

Logo Recron Zoover logo